Pieczony Czosnek I Pasta Pomidorowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc wypróbuj pieczony czosnek i pomidor. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 6G tłuszczu i w sumie 213 kalorii. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 79 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pieczywo z przekąskami, cebulki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony czosnek i suszony na słońcu ser pomidorowy (Dip Ossabaw), Tosty pomidorowe Texas z pieczonym czosnkiem i domową ricottą, oraz Pieczony Czosnek-Pasta Edamame dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Usuń papierową skórkę zewnętrzną z czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj ząbków).
Odetnij wierzchołki cebulek czosnku; posmaruj każdą 1/2 łyżeczki oleju. Owiń każdą żarówkę w wytrzymałą folię.
Umieść czosnek i pomidory w wyłożonej folią 9 cali. kwadratowa blacha do pieczenia.
Posmaruj pomidory pozostałym olejem.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do zmiękczenia czosnku. Ostudzić przez 10-15 minut; wyciśnij czosnek do małej miski.
Odcedź płyn z pomidorów; posiekaj i dodaj do czosnku. Dodaj serek śmietankowy, włoską przyprawę i sól.
Podawaj z ulubionymi krakersami lub pieczywem z przekąskami.