Pieczone Tagliatelle z podeszwą: Pasticcio di Tagliatelle e sogliola
Pieczone Tagliatelle z podeszwą: Pasticcio di Tagliatelle e Sogliola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1028 kalorii, 50g białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś liście laurowe, mąkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle paglian e fieno-słoma i siano tagliatelle, oraz Sole Meunière (Filetto di sogliolan al Limone) z ulubionej s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przygotować ciasto makaronowe według przepisu i rozwałkować do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Przetnij arkusze na paski o grubości 1/4 cala, odkurz mąką z kaszy mannej i odstaw na bok, przykryj wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aż będziesz gotowy do użycia.
W 12 do 14-calowej patelni saute, połączyć wino, cebula, liście laurowe, i szczypta soli i pieprzu i gotować na dużym ogniu, aż wino zagotuje.
Dodaj sole i krewetki. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 5 protokół. Odcedzić ciała stałe, rezerwując je i zwrócić ciecz do patelni.
Dodać mleko i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Gdy ryby i krewetki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić krewetki na 3 kawałki każdy i ryby w paski. Odstawić.
W rondlu z grubym dnem podgrzej połowę masła, aż się rozpuści.
Dodać mąkę i ubijać na 30 sekund.
Wyjąć rondel z ognia i ubić mieszankę mleka i wina. Powrót patelni do ognia i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gotować na małym ogniu przez 15 do 20 minut.
Wymieszać natkę pietruszki i bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować tagliatelle we wrzącej wodzie do miękkości jeszcze al dente, o 2 protokół.
Odcedzić makaron i, w dużej misce, ubrać go z 1/3 sosu rybnego.
W płytkiej zapiekance, która została posmarowana odrobiną pozostałego masła, umieść połowę ubranego makaronu, a na wierzchu ugotowaną rybę i krewetki. Łyżka trochę sosu na owoce morza i top z pozostałym makaronem. Wierzch przykryć pozostałym makaronem. Pozostałą masę roztopić na małej patelni na płycie kuchennej i przelać na wierzch zapiekanki.
Piec przez 20 minut, a następnie odstawić na 5 minut przed podaniem.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkować makaron na maszynie do walcowania makaronu na żądaną grubość.