Pieczone słodkie ziemniaki i Nachos Poblano z Guacamole
Pieczone słodkie ziemniaki i nachos Poblano z Guacamole mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,74 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 984 kalorie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać refried fasoli, olej canolan, bulion z kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka z pieczonych Poblano i słodkich ziemniaków, Słodkie ziemniaki, proso i Refried Bean Burgers z pieczonym Poblano Avocado Crema, oraz Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z Guacamole i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 232°.
Połączyć kostki słodkie ziemniaki, poblanos, serranos, i ząbki czosnku w dużej patelni do pieczenia, i wrzucić z olejem. Doprawić dużą szczyptą soli.
Przenieść do piekarnika i gotować, mieszając co 5 minut, aż słodkie ziemniaki będą miękkie i lekko rumiane i chili są czernione w miejscach, 15 do 20 minut w sumie. Odstawić patelnię do ostygnięcia na kilka minut.
W międzyczasie rozgrzać czarną fasolę w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu.
Wlać połowę wywaru z kurczaka i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Chcesz, aby fasola była konsystencją do smarowania, a nie grubą, dzięki czemu łatwo jest je łyżkować na chipsach. Jeśli nadal jest gęsty, dodaj resztę bulionu z kurczaka. Zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać bardzo delikatne gotować na wolnym ogniu i gotować, aż fasola będzie ciepła. Następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Przeciąć awokado na pół, usunąć pestki i zgarnąć miąższ.
Przełożyć do dużej miski, wraz z sokiem z limonki, kolendrą i dużą szczyptą soli. Użyj tylnej części noża, aby rozgnieść pieczone ząbki czosnku i dodać je do miski.
Usuń łodygi i nasiona z prażonych chili serrano, posiekaj miąższ i dodaj do miski. Guacamole wymieszać łyżką do uzyskania kremowej konsystencji. Smak i, jeśli to konieczne, doprawić większą ilością soli.
Gdy poblanos są gotowe do obsługi, obrać ich poczerniałe skórki, a następnie usunąć łodygi i nasiona.
Pokrój miąższ w paski o grubości 1/4 cala. Jeśli używasz oaxcan lub innego sera sznurkowego, pociągnij ser w długie cienkie pasma. Jeśli używasz gniazda Monterey, rozdrabniaj na tarce do pudełek.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Umieść kilka garści żetonów na czterech płytach bezpiecznych dla piekarnika i ułóż żetony tak, aby były w większości w jednej warstwie, nawet jeśli wiele ich rogów nachodzą na siebie. Na każdym talerzu wyłożyć ćwiartkę fasoli, Prażone słodkie ziemniaki i poblanos, a następnie dodać dużą garść sera. Jeden na raz, miejsce pod brojlerem, aż ser po prostu zaczyna się topić, 15 do 30 sekund. Top każdy z dużą miarką guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.