Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą

Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą
Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 717 kalorii, 18g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami, Spaghettini z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i prażoną bułką tartą czosnkową, oraz Dymny pieczony czosnek kalafior " ryż " z prażonymi migdałami.

Instrukcje

1
Podstawowe risotto: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Piecz całe główki czosnku na naczyniu w piekarniku do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1
Podgrzej zapasy. Na oddzielnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać szalotkę lub cebulę, czosnek i seler i smażyć powoli przez około 4 minuty. Gdy warzywa zmiękną, dodaj ryż i podgrzej ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Etap 2: ryż zacznie się smażyć, więc mieszaj go. Po chwili będzie wyglądać lekko przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Dodaj wermut lub wino i mieszaj, będzie pachniał fantastycznie. Wszelkie ostre aromaty alkoholu odparują i pozostawiają ryż ze smaczną esencją.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
AlkoholAlkohol
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Etap 3: Po ugotowaniu wermutu lub wina do ryżu dodaj pierwszą chochlę gorącego wywaru i szczyptę soli. Oddzielić pieczone ząbki czosnku i wycisnąć słodkie wnętrze do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
WermutWermut
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Dodaj tymianek i czarny pieprz do risotto. Zmniejszyć ogień do wysokiej gotować na wolnym ogniu, więc ryż nie gotować zbyt szybko Na Zewnątrz. Dodawaj chochle zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
Zdjąć z ognia i dodać masło i parmezan. Delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2
Umieść pokrywkę na patelni i pozostaw na 2 do 3 minut. Jest to najważniejsza część przyrządzania risotto, ponieważ wtedy staje się ono niesamowicie kremowe i sypkie, tak jak powinno być. Jedz tak szybko, jak to możliwe, podczas gdy risotto zachowuje idealną konsystencję. Na patelni grzać migdały i bułkę tartą na odrobinie oliwy z oliwek, aż będą chrupiące i złociste. Doprawić odrobiną soli. Ustawić na jedną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Risotto podawać z prażonymi migdałami i bułką tartą posypaną wierzchem. Cudownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn