Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą

Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą
Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 717 kalorii, 18g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami, Spaghettini z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i prażoną bułką tartą czosnkową, oraz Dymny pieczony czosnek kalafior " ryż " z prażonymi migdałami.

Instrukcje

1
Podstawowe risotto: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Piecz całe główki czosnku na naczyniu w piekarniku do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Podgrzej zapasy. Na oddzielnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać szalotkę lub cebulę, czosnek i seler i smażyć powoli przez około 4 minuty. Gdy warzywa zmiękną, dodaj ryż i podgrzej ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Etap 2: ryż zacznie się smażyć, więc mieszaj go. Po chwili będzie wyglądać lekko przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Dodaj wermut lub wino i mieszaj, będzie pachniał fantastycznie. Wszelkie ostre aromaty alkoholu odparują i pozostawiają ryż ze smaczną esencją.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
AlkoholAlkohol
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Etap 3: Po ugotowaniu wermutu lub wina do ryżu dodaj pierwszą chochlę gorącego wywaru i szczyptę soli. Oddzielić pieczone ząbki czosnku i wycisnąć słodkie wnętrze do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
WermutWermut
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Dodaj tymianek i czarny pieprz do risotto. Zmniejszyć ogień do wysokiej gotować na wolnym ogniu, więc ryż nie gotować zbyt szybko Na Zewnątrz. Dodawaj chochle zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
Zdjąć z ognia i dodać masło i parmezan. Delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2
Umieść pokrywkę na patelni i pozostaw na 2 do 3 minut. Jest to najważniejsza część przyrządzania risotto, ponieważ wtedy staje się ono niesamowicie kremowe i sypkie, tak jak powinno być. Jedz tak szybko, jak to możliwe, podczas gdy risotto zachowuje idealną konsystencję. Na patelni grzać migdały i bułkę tartą na odrobinie oliwy z oliwek, aż będą chrupiące i złociste. Doprawić odrobiną soli. Ustawić na jedną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Risotto podawać z prażonymi migdałami i bułką tartą posypaną wierzchem. Cudownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn