Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą

Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 717 kalorii, 18g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami, Spaghettini z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i prażoną bułką tartą czosnkową, oraz Dymny pieczony czosnek kalafior " ryż " z prażonymi migdałami.
Instrukcje
Podstawowe risotto: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Piecz całe główki czosnku na naczyniu w piekarniku do miękkości, około 30 minut.
Podgrzej zapasy. Na oddzielnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać szalotkę lub cebulę, czosnek i seler i smażyć powoli przez około 4 minuty. Gdy warzywa zmiękną, dodaj ryż i podgrzej ogień.
Etap 2: ryż zacznie się smażyć, więc mieszaj go. Po chwili będzie wyglądać lekko przezroczysty.
Dodaj wermut lub wino i mieszaj, będzie pachniał fantastycznie. Wszelkie ostre aromaty alkoholu odparują i pozostawiają ryż ze smaczną esencją.
Etap 3: Po ugotowaniu wermutu lub wina do ryżu dodaj pierwszą chochlę gorącego wywaru i szczyptę soli. Oddzielić pieczone ząbki czosnku i wycisnąć słodkie wnętrze do risotto.
Dodaj tymianek i czarny pieprz do risotto. Zmniejszyć ogień do wysokiej gotować na wolnym ogniu, więc ryż nie gotować zbyt szybko Na Zewnątrz. Dodawaj chochle zapasów.
Zdjąć z ognia i dodać masło i parmezan. Delikatnie wymieszać.
Umieść pokrywkę na patelni i pozostaw na 2 do 3 minut. Jest to najważniejsza część przyrządzania risotto, ponieważ wtedy staje się ono niesamowicie kremowe i sypkie, tak jak powinno być. Jedz tak szybko, jak to możliwe, podczas gdy risotto zachowuje idealną konsystencję. Na patelni grzać migdały i bułkę tartą na odrobinie oliwy z oliwek, aż będą chrupiące i złociste. Doprawić odrobiną soli. Ustawić na jedną stronę.
Risotto podawać z prażonymi migdałami i bułką tartą posypaną wierzchem. Cudownie.