Pieczone Squabs z borowikami i sałatka z wiejskim chlebem
Pieczone Squabs z borowikami i sałatka z wiejskim chlebem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 152 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, sok z cytryny, squabs i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy to Pieczone Squabs z borowikami i sałatka z wiejskim chlebem, Wiejskie gotowanie włoskich ziemniaków z borowikami, oraz Pieczeń Wołowa Z Borowikami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Doprowadzić 2 szklanki wody, czosnek i 1 łyżeczka soli morskiej do wrzenia, a następnie osuszyć w durszlaku. Czosnek blanszować w ten sam sposób jeszcze 2 razy.
Pokroić chleb na 1/4-cala-grube paluszki i tosty na blasze w środku piekarnika, aż blady złoty, o 6 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Łodygi borowików obrać ostrym małym nożem, aż do odsłonięcia białego miąższu, a następnie ćwierć grzyby wzdłuż.
Pat squabs suche i obficie do środka i na zewnątrz z solą i pieprzem. Włożyć gałązkę tymianku do wnęki każdego squab i podzielić czosnek confit między wnęki. Tie nogi squabs razem z sznurkiem kuchennym i złożyć skrzydła do tyłu.
Ciepła 2 łyżki tłuszczu kaczki w dobrze przyprawione 10-calowy patelni żeliwnej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowe squabs w 2 partiach, obracając, o 5 minut, przeniesienie do płyty i zastrzegając patelni.
Dodaj 1 1/2 więcej łyżek tłuszczu kaczki na patelni i sauté porcini w 2 partiach na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 3 protokół (dodaj kolejny 1 1/2 łyżki tłuszczu kaczki na patelni na drugą partię). Wymieszać blanszowany czosnek, chleb tostowy, sól i pieprz do smaku i zdjąć z ognia.
Umieść 13-przez 9-calowy metalowej patelni do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika (złapać kapie) i zorganizować squabs, boki piersi do góry, w małym kółku (bez dotykania) na środkowym stojaku piekarnika bezpośrednio nad patelnią do pieczenia. Piecz squabs, ostrożnie fasting raz z pozostałą łyżką tłuszczu kaczki, 15 minut. Wymień patelnię do pieczenia patelnią z sałatką chlebową, ustawiając ją bezpośrednio Pod Ptakami. Pieczone gołąbki i sałatka chlebowa, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w mięsistą część uda (unikaj kości) rejestruje 68° dla średniego mięsa i grzybów w sałatce Chlebowej są miękkie, około 5 minut. (Jeśli grzyby nie są miękkie, pieczywo sałatka 5 do 8 minut więcej.)
Przenieść squabs do deski do krojenia i odstawić 5 minut, a następnie połowę wzdłużnie nożycami do drobiu lub ostrym nożem.
Wrzucić sałatkę chlebową z pietruszką i sokiem z cytryny i podawać z squabs.
* Squabs mogą być nadziewane i wiązane 1 dzień wcześniej i schłodzone, przykryte. Osuszyć przed brązowieniem. * Chleb można prażyć 2 dni wcześniej, całkowicie schłodzić i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.