Pieczone Poblanos w sosie śmietanowym (Rajas con Crema)
Pieczone Poblanos w sosie śmietanowym (Rajas con Crema) trwa około 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 125 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1005 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Dobrze sprawdza się jako sos. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, ser monterey jack i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Kolacja: Tacos de Rajas con Crema, Pieczony Squash z Rajas, kminek, i Crema, oraz Pieczone Poblanos w sosie śmietanowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Char cały Poblano chiles: Char cały Poblano chile papryki ze wszystkich stron. Najlepszym sposobem na to jest otwarty płomień kuchenki gazowej. Wystarczy umieścić surowe całe papryki chile bezpośrednio na ruszcie pokrywającym płomień i niech płomień czerni zewnętrznej skóry papryki. Gdy jedna strona poczerniała, użyj szczypiec, aby obrócić chile trochę, aby płomień mógł poczernić drugą stronę.
Można również użyć brojlerów do czernienia papryki chile, ale bezpośredni płomień jest najlepszym sposobem. Czasami z brojlerem chiles kończy się gotowanie zbyt dużo, zanim czernieją. Nadal powinny być trochę jędrne. Jest to łatwiejsze do kontrolowania, gdy gotujesz je bezpośrednio nad płomieniem.
Umieść chiles w misce, przykryj: gdy papryka jest zaczerniona na całej powierzchni (możesz jeszcze mieć kilka zielonych plam), umieść je w szklanej misce i przykryj talerzem.
Niech chiles pary we własnym ogniu przez kilka minut.
Wytrzyj zwęglone kawałki: gdy chiles są chłodne w dotyku, usuń je z miski. Pracując nad zlewem (ta część jest niechlujna) użyj palców lub wilgotnego ręcznika, aby zdjąć czernione części. Staraj się unikać prowadzenia chiles się pod wodą, jak to może zmyć jakiś dobry smak. Ale możesz łatwiej spłukać ręce wodą, gdy zdejmujesz poczernione kawałki.
Otwórz chiles, usuń łodygi, nasiona, żyły wewnętrzne, a następnie pokrój chiles w paski: po usunięciu czerniejącej zewnętrznej skóry, otwórz chiles i wytnij i wyrzuć łodygi, nasiona i żyły wewnętrzne.
Pokrój chiles na długie paski, o szerokości około cala. Wiele przepisów wymaga cienkich pasków, o szerokości około pół cala, co możesz zrobić, jeśli chcesz. Po prostu lubię je z grubszymi paskami. Odstawić.
Rozgrzać masło (można użyć oleju roślinnego zamiast, jeśli chcesz) w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 do 4 protokół.
Dodaj chiles, crema, mleko:
Dodaj chiles Poblano do cebuli.
Dodać meksykańską śmietanę i mleko. Delikatnie wymieszać do pokrycia chiles.
Niech gotować przez kilka minut, aż chiles są całkowicie gotowane przez i sos jest bąbelkowy i trochę zmniejszona.
Posypać startym serem jack. Wymieszać z gorącym sosem crema, aż ser topi się i miesza się z sosem crema.
Podawać z rozgrzaną kukurydzą lub mąką tortille.