Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami

Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz unthawed, pinot noir, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami, Kaczka Magret z Bok Choy i warzywnym ryżem, oraz Piersi Z Kaczki Z Czarnymi Oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać skrzydełka z kurczaka i podsmażyć na głębokim brązowym, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
3
Dodaj marchew i seler na patelni; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj oba buliony; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Szczep, rezerwując bulion i odrzucając skrzydełka i warzywa. Jeśli to konieczne, powrót bulionu na patelnię i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki; rezerwy na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BulionBulion
SOSSOS
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Za pomocą małej szczotki szoruj świeże lub mrożone trufle pod zimną bieżącą wodą. Używając ostrego cienkiego noża, usuń skórkę z trufli i rezerwy na sos. Cienko golą trufle za pomocą krajalnicy V lub golarki truflowej; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Piersi kaczki osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Odciąć wszelkie ścięgna z mięsa piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
8
Umieścić piersi na powierzchni roboczej. Używając palców lub małego ostrego noża, pociągnij lub przeciąć skórę tłuszczem z dala od mięsa z obu długich stron piersi kaczki prawie do środka, pozostawiając pasek tłuszczu o szerokości 1 cala przymocowany do mięsa w środku (nie przecinaj środkowego paska). Podnieś klapy skóry i tłuszczu z kaczki i ułóż pokrojone trufle na mięsie piersi pod tłuszczem, dzieląc je równo. Naciśnij klapy skóry w dół na trufle, aby całkowicie pokryć. Używając ostrego noża, zdobądź wierzch skóry kaczki w 1/2-calowy wzór diamentu, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Bulion, kaczkę i trufle obrać osobno i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
TrufleTrufle
BulionBulion
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podgrzej ciężką dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piersi z kaczki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
PieprzPieprz
SólSól
12
Umieść kaczkę, skórą w dół, na patelni. Gotować, aż skóra będzie głęboko złocista i chrupiąca, a tłuszcz renderuje, od czasu do czasu wylewając nagromadzone kapiele z patelni, około 10 minut. Przekręć piersi z kaczki; umieść patelnię w piekarniku i piecz, aż kaczka zostanie ugotowana do pożądanej doneness, około 8 minut dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
13
Przenieść kaczkę na talerz; przykryć i odstawić na 10 minut. Patelnia rezerwowa. Drobno posiekać zarezerwowaną skórkę z trufli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Odcedzić pozostały tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj 1 łyżka masła do patelni i roztopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Dodać szalotki; smażyć na złoty kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
17
Dodaj wino i gotuj, aż prawie odparuje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
18
Dodaj zarezerwowany bulion i wszelkie nagromadzone soki z kaczki; gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1 hojnego kubka. Przecedź mieszaninę do małego rondla; dodaj zarezerwowaną posiekaną skórkę z trufli. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
BulionBulion
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
19
Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek. Ułóż kacze plastry na talerzach; skropić sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn