Pieczone kury kornwalijskie z farszem szałwiowym wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 1409 kalorii, 89g białka, oraz 84g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.17 za porcję. Mieszanka grzybów, masła, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone Kury Z Dziczyzny Kornwalijskiej Ze Słonym Farszem Owocowym, Kury po korniszońsku z szałwią i czosnkiem, oraz Szałwia i czosnek-natarte kury Korniszonowe.
Instrukcje
1
Usuń podroby z kur. Rezerwy wątroby do farszu; wyrzucić podroby. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć. Pocierać zagłębienie każdego z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Skórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Posypać każdą jamę 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Połącz zarezerwowane wątróbki i wątróbki z kurczaka w durszlaku; dokładnie spłucz i osusz. Wątróbki smażone w 3 łyżki masła na średniej patelni 3 minut lub do wątroby są rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka Drobiowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Usunąć wątróbki; drobno posiekać i odstawić. Rezerwy drippings w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj 2 łyżki masła, cebula, i szynka na patelni; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Wątroba
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Zdjąć z ognia i dodać bułkę tartą, szałwię i tymianek, dobrze mieszając. Kury faszerować lekko mieszanką ziołową. Zamknij wnęki i zabezpiecz drewnianymi kostkami; kratownica.
Kury, piersi bokiem do góry, umieścić w płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Połączyć galaretkę i pozostałą 1/4 szklanki masła w małym rondlu; gotować na małym ogniu, często mieszając, aż galaretka się rozpuści. Wymieszać w 1 szklance wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Wlać mieszaninę na kury.
11
Piec w 400 przez 20 minut; zmniejszyć ogień do 350, i piec dodatkowe 45 minut, fastrygowanie od czasu do czasu. Jeśli kury stają się zbyt brązowe, przykryj luźno folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Odtłuszczone tłuszcze z kapieli z patelni. Wyrzucić tłuszcz i przenieść kapiele do małego rondla. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, wymieszać w celu uzyskania gładkiej pasty; wymieszać z kapiącymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodaj pozostałe wino; gotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje i będzie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
14
Podawać sos z kur kornwalijskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury Kornwalijskie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki