Pieczone kury kornwalijskie i topinambur w sosie pomidorowo-oliwkowym
Pieczone kury kornwalijskie i topinambur w sosie pomidorowo-oliwkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 63g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pomidory, oliwki, topinambur, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczone kury kornwalijskie z masłem czarno-oliwkowym, Kury Korniszonowe pieczone w sosie ogórkowo-jogurtowym, oraz Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym.
Instrukcje
1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać pod zimną wodą; osuszyć. Kury podziel na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Połówki kury posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Połączyć karczochy i szalotki w dużej misce. Wymieszać z olejem, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieścić mieszankę szalotki na stojaku patelni brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
6
Piec w temperaturze 475 przez 10 minut, mieszając raz. Ułóż połówki kury, boki skóry do góry, nad mieszanką szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Piec w temperaturze 475 przez 25 minut lub do wyczerpania soków. Wyrzucić skórę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Połówki kury ułożyć na półmisku; przykryć folią i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
9
Dodaj pomidory i oliwki do mieszanki szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Ciasto Kukurydziane
10
Piec w temperaturze 475 przez 10 minut lub aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Dodaj mieszankę pomidorową do półmiska; skropić octem.