Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie

Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaków z grilla w stylu Tandoor lub Kur kornwalijskich. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1056 kalorii, 84g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, kury kornwalijskiej gry, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 521 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kury Korniszonowe W Stylu Adobo, Pieczone kury po Marokańsku z warzywami, oraz Grillowane Kury Kornwalijskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą ostrych nożyc kuchennych Usuń grzbiety z kur kornwalijskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
2
Obrać skórę kur, a następnie ostrym nożem, wykonać głębokie nacięcia w odstępach 1 cala na całym ciele
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Połóż kurę z piersiami skierowanymi do góry. Naciśnij mocno na środku piersi, aż wishbone pęknięcia i leżą płasko. Ułóż nogi tak, aby były skierowane w górę w kierunku górnej części piersi. Użyj dwóch długich metalowych lub drewnianych szaszłyków, aby zabezpieczyć nogi i piersi na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
4
Umieść w dużym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Połącz kminek, papryka, kolendra, kurkuma, cayenne, achiote, czosnek, imbir, jogurt, sok z cytryny i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Zalać marynatą kury kornwalijskie, używając rąk do pokrycia każdej powierzchni. przykryć luźno i przechowywać w lodówce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 4 godziny i do 8, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
7
Zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego i pozwól spalić, aż wszystkie węgle zostaną zapalone.
8
Rozprowadź węgle równomiernie pod jedną stroną grilla i ustaw ruszt grillowy na miejscu. Przykryć i pozostawić do podgrzania przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Ruszty grillowe szczotkowe czyste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Wytrzyj nadmiar marynaty z kur, a następnie umieść mięsistą stronę w dół bezpośrednio nad węglami. Przykryć częściowo i pozostawić do gotowania, aż głęboko zwęglone z pierwszej strony, 7 do 10 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż kury zarejestrują 63° w najgrubszej części piersi i 165 do170 w nogach, o 5 minut dłużej (w przypadku większych kurcząt przenieś na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i kontynuuj gotowanie, aż osiągnie pożądaną temperaturę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Wyjmij kury na dużą deskę do krojenia, namiot luźno z folią i pozostaw na pięć minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Wyjąć szaszłyki i za pomocą ciężkiego noża lub tasak, posiekać każdą kurę na 8 porcji wielkości kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
Podawać natychmiast z cebulą, kolendrą, limonką i świeżym naanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
NaanNaan
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn