Pieczone krewetki z Pietruszkowym Pesto
Pieczone krewetki z Pietruszkowym Pesto to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Jeśli masz liście pietruszki, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron z krewetkami, warzywami i Pesto, Pietruszka Papryka Pesto Krewetki Koktajl SOS, oraz Spaghetti Squash z pesto Bazyliowo-Pietruszkowym i smażonymi krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1 1/2 funta krewetki, pieczone przy użyciu ulubionej metody, i pozostawiono do ostygnięcia do temperatury pokojowej
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i krewetek w robocie kuchennym. Impuls około 1 minuty, powoli wlewając olej do procesora, aby uzyskać gładkie pesto.
Służyć pesto z krewetkami na stronie jako sos do zanurzania lub wrzucić krewetki z pesto.