Pieczone karczochy z koprem włoskim
Pieczone karczochy z koprem włoskim może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 336 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, grubą bułkę tartą, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Pieczone Cavatappi z karczochami i koprem włoskim, Duszony koper włoski i karczochy, oraz Karczochy Dla Niemowląt I Chrupiący Koper Włoski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża przyciąć łodygi karczocha do 1 cala i odciąć 1 cal od wierzchołków. Za pomocą nożyc kuchennych, przyciąć 1/2 cala od liści. Połówki karczochów wzdłuż i, za pomocą kuleczki melona lub łyżki, zgarnij małe kolczaste liście i owłosione Dławiki; pozostaw kilka warstw liści. Przetrzyj pocięte części karczochów połową cytryny i ułóż je, ścięte bokiem w dół, w dużym koszu na parowiec. Paruj karczochy nad wrzącą wodą, aż serca będą miękkie, o 10 protokół.
W dużej głębokiej patelni, rozgrzać 1/4 szklanki oleju, aż się połysk.
Dodać koper włoski i cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż warzywa dopiero zaczynają brązowieć, o 4 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić, a następnie wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Bułkę tartą wymieszać z 1 łyżką oleju i rozłożyć na blasze do pieczenia. Tosty przez około 3 minuty, lub do złotego.
Przenieść okruchy na talerz. Podnieść temperaturę piekarnika do 45
Podgrzać 1 łyżkę oleju na bardzo dużej patelni. Pat karczochy suche i dodać je do patelni, wyciąć bok w dół. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż głęboki złoty, o 4 protokół. Ułożyć karczochy, pokroić bokiem, w dużym naczyniu do pieczenia i wypełnić je mieszaniną kopru włoskiego.
Posypać tosty bułkę tartą i piec przez około 15 minut, lub do ogrzania przez.
Ułóż 2 połówki karczocha na każdym z 4 talerzy. W misce wrzucić liście pietruszki z pozostałą 1 łyżką oleju i 1/2 łyżeczki soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Top karczochy z pietruszką i podawać.