Pieczone figi z małymi zieleniami i miodowym winegretem
Pieczone figi z małymi zieleniami i miodem Vinaigrette mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz zielenie dla niemowląt, koszerną sól i pieprz, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone figi z małymi zieleniami i miodowym winegretem, Prażone buraki i Baby Greens z winegretem Corinader i Pesto kolendry, oraz Baby Greens I Figi Z Gorgonzolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wytnij małe " X " w górnej części fig i delikatnie ściśnij, aby lekko je ukoronować.
Wyłożyć figi na patelnię, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż figi będą miękkie i karmelizowane, około 15 minut.
Wymieszane warzywa i posiekane zioła umieścić w misce, skropić odrobiną oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem; delikatnie wrzucić rękami.
W małej misce, połączyć miód, ciepłą wodę i sok z cytryny; ubijać widelcem do połączenia.
Aby podać, podziel zieleninę między 2 talerze, ułożyć kawałki sera gorgonzola na boku każdego z nich i umieścić 2 pieczone figi na środku sałatki.
Całość skropić ciepłym miodowym winegretem.