Pieczone brzoskwinie z lodami Mascarpone
Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu. Jest idealny do Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką wino, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane brzoskwinie z mascarpone bitą śmietaną, Nadziewane orzechami laskowymi pieczone brzoskwinie z kremem Mascarpone, oraz Spike It: Bourbon-glazurowane brzoskwinie z kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić lody: w dużej misce, za pomocą ręcznego miksera, ubić żółtka z 3/4 szklanki cukru na średniej prędkości, aż puszyste, 3 minuty. W rondlu połącz mleko z pozostałymi 2 łyżkami cukru i gotuj na wolnym ogniu. Powoli wbić ciepłe mleko do żółtek z małą prędkością. Zeskrobać krem do rondla. Gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część łyżki, o 5 protokół; nie pozwól, aby krem się zagotował.
Wlać krem do miski ustawionej w większej misce z lodowatą wodą i ubić mascarpone, sok z cytryny i sól.
Odstawić do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Wlać krem do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody mascarpone do szczelnego pojemnika i zamrozić do twardości, co najmniej 2 godziny.
W międzyczasie przygotuj brzoskwinie: w dużym rondlu połącz białe wino, miód, wodę i cukier i doprowadź do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Dodać gałązkę rozmarynu i odstawić na 10 minut; wyrzucić rozmaryn.
Ułóż brzoskwinie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 8 na 11 cali.
Wlać syrop rozmarynowy na wierzchu i pieczemy brzoskwinie do miękkości, 40 minut, fastrygując i obracając brzoskwinie od czasu do czasu.
Lody mascarpone przełóż do miseczek i polej połówkami brzoskwini. Łyżkę ciepłego płynu do kłusowania na owocach i podawać od razu.