Pieczone brukselki i Poppery Prosciutto
Przepis pieczone brukselki i Poppers Prosciutto jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 90 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Mieszanka brukselki, oliwy z oliwek, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony kalafior i brukselka z Prosciutto, Cheddar Jalapeno Brukselka Poppers, oraz Brukselka Z Suszoną Prosciutto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wrzucić brukselkę z oliwą z oliwek w obrębionej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut. Wymieszać brukselkę i kontynuować pieczenie do miękkości, o 15 minut więcej.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu; gotować i mieszać prosciutto aż ostry, o 5 protokół.
Pozostaw brukselkę na 5 minut. Połowę brukselki nawlecz na wykałaczkę, następnie kilka kawałków prosciutto i kolejna połowa kiełka. Powtórz z pozostałymi kiełkami i prosciutto.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.