Pieczona wieprzowina z szałwią, rozmarynem i czosnkiem

Pieczona wieprzowina z szałwią, rozmarynem i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 394 kalorie, 51g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię plus 2 gałązki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek plus 2 ząbki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlet Schabowy Z Jabłkami Szałwia Rozmaryn I Czosnek, Rozmaryn-szałwia i czosnek Polędwica wieprzowa z sosem z dzikich borówek, oraz Wieprzowina Pieczona Z Rozmarynem I Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. używając długiego noża z cienkim ostrzem lub czystą stalą do ostrzenia, wykonaj kanał wzdłuż środka schabu biegnący od jednego końca do drugiego.
Wymieszać posiekaną szałwię i rozmaryn w małej misce.
Dodać mielony czosnek i 1 łyżkę oleju. Doprawić mieszaninę solą i pieprzem, a następnie przecedzić przez kanał w mięsie (dla mnie najłatwiej pracować z obu końców mniej więcej na raz).
Polędwicę obficie przyprawić solą i pieprzem.
Podgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu w patelni żaroodpornej wystarczająco dużej, aby pomieścić schab. Brąz mięso ze wszystkich stron i na każdym końcu, w sumie około 8 minut.
Dodaj gałązki ziół i zmiażdżony czosnek na patelnię i włóż do piekarnika. Piecz przez 15 minut, następnie przekręć schab i piecz jeszcze 15 minut, fastrygując od czasu do czasu kapiącymi patelniami.
Wyjąć patelnię z piekarnika, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, aby mięso odpoczęło. Aby podać, pokroić schab w obfite plastry, doprawić solą morską i skropić sokami z patelni.
Jeśli pieczesz większy, grubszy schab, zrób dwa kanały przez mięso, aby przyprawa mogła być lepiej rozprowadzona. Schab gotować dłużej.
Jeśli chcesz, możesz użyć termometru do mięsa, aby sprawdzić temperaturę. Wolę wieprzowinę gotowaną, więc nadal jest trochę różowa w środku. Możesz spodziewać się czytania przed spoczynkiem końcowym około 57°. Jeśli lubisz wieprzowinę dokładniej ugotowaną, gotuj ją, aż temperatura wewnętrzna osiągnie150.
Od soli do smaku: Klucze do pewnego, pysznego gotowania Marco Canora z Catherine Young, © 2009 Rodale Inc.