Pieczona Tilapia z sosem musztardowo-szczypiorkowym

Pieczona Tilapia z sosem musztardowo-szczypiorkowym
Pieczona Tilapia z sosem musztardowo-szczypiorkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 287 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.97 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, szczypiorek, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona Tilapia z musztardowym sosem szczypiorkowym, Pieczona Tilapia z sałatką Frisée-jabłkową i sosem musztardowo-Pietruszkowym, oraz Tilapia pieczona z sosem Brava.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla ryb: rozgrzej brojlera. Spryskaj małą blachę do pieczenia lub szklane naczynie do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania oleju roślinnego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
3
Filety tilapii skropić z obu stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Ułóż filety w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia i dusić aż gotowane przez i płatki miąższu łatwo widelcem, o 6 do 8 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Do sosu: w małej misce, wymieszać jogurt, nektar z agawy, i musztardy, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
MusztardaMusztarda
JogurtJogurt
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wlać sok z cytryny i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Tilapię przełożyć na półmisek i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W12 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn