Pieczona Tilapia z sosem musztardowo-szczypiorkowym
Pieczona Tilapia z sosem musztardowo-szczypiorkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 287 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.97 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, szczypiorek, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona Tilapia z musztardowym sosem szczypiorkowym, Pieczona Tilapia z sałatką Frisée-jabłkową i sosem musztardowo-Pietruszkowym, oraz Tilapia pieczona z sosem Brava.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla ryb: rozgrzej brojlera. Spryskaj małą blachę do pieczenia lub szklane naczynie do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania oleju roślinnego. Odstawić.
Filety tilapii skropić z obu stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Ułóż filety w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia i dusić aż gotowane przez i płatki miąższu łatwo widelcem, o 6 do 8 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Do sosu: w małej misce, wymieszać jogurt, nektar z agawy, i musztardy, aż będzie gładka.
Wlać sok z cytryny i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tilapię przełożyć na półmisek i polać sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.