Pieczona Tilapia Z Rukolą I Pesto Z Orzechów Pekan
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Pieczone Tilapia z rukolą i Pesto Pekan może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 808 kalorii, 96g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na $9.5 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, filety tilapia, młode liście rukoli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona Tilapia z pesto z Rukolanu i orzechów pekan, Pieczona Tilapia z pesto z rukoli orzechowej i bułką tartą, oraz Linguine z pesto z rukoli orzechowej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Połącz 3 szklanki rukoli, czosnku, pekanów, oliwy z oliwek, 1/4 szklanki sera Parmigiano-Reggiano, czarnego pieprzu i soku z cytryny w blenderze i zmiksuj, aż osiągnie konsystencję sosu pesto.
Rozłóż 1/2 szklanki rukoli na przygotowanej patelni do pieczenia.
Filety z tilapii ułożyć na rukoli.
Pozostałe pesto rozłóż obficie na filetach.
Na pesto posypać 1 łyżką sera Parmigiano-Reggiano.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkować, około 20 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.