Pieczona Sałatka Ziemniaczana Z Oliwkami
Pieczona Nowa Sałatka ziemniaczana z oliwkami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,47 USD za porcję. Jest idealny do Czwarty Lipca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Mieszanka młodych ziemniaków, octu z wina ryżowego, oliwek kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy są Pieczony koper włoski z makaronem ze słodkich ziemniaków, Zwęglonymi pomidorami, oliwkami i Pecorino, Sałatka ziemniaczana z oliwkami i papryką, oraz Sałatka ziemniaczana z oliwkami i papryką.
Instrukcje
Ziemniaki wrzucić do oleju z ziołami, obfite posypanie solą i kilka mielonych pieprzu.
Ziemniaki, pokrojone w dół, ułożyć w jednej warstwie na ściętym arkuszu ciastek. Ustaw patelnię na najniższym stojaku zimnego piekarnika; piekarnik rozgrzać do 450 stopni. Piecz, aż strona cięcia będzie złotobrązowa, a ziemniaki będą delikatne, 20 do 25 minut.
Ziemniaki przełożyć do dużej miski; dodać oliwki, cebulę i pietruszkę.
Ocet, majonez, czosnek, dużą szczyptę soli i kilka mielonych pieprzu ubić w szklanej miarce o pojemności 1 szklanki. Powoli ubijać w oleju, najpierw w kropelkach, a następnie w wolnym, stałym strumieniu.
Wlać sos na ciepłą sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Podawać w temperaturze pokojowej dla najlepszego smaku.