Pieczona pierś kurczaka z sosem Pinot Noir

Pieczona pierś kurczaka z sosem Pinot Noir
Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pinot noir, masło, bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Z Pinot Noir, Pikantny sos żurawinowy z Pinot Noir, oraz Łosoś deski z sosem jagodowym Pinot Noir.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać tymiankiem, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i rozmarynem równomiernie na kurczaka. Drenaż kurczaka w mące; wytrząsnąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
TymianekTymianek
SólSól
3
Rozgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 4 połówki piersi kurczaka na patelnię; gotować 2 protokół lub aż rumiane. Obrócić kurczaka; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć kurczaka z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju i pozostałym kurczakiem. Ułóż kurczaka w jednej warstwie na stojaku patelni do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania; umieść stojak na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec w temperaturze 425 przez 12 minut lub do momentu włożenia termometru do najgrubszej części kurczaka 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika. Przykryć i odstawić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
9
Dodaj szalotki do rondla; smażyć 30 sekund, często mieszając. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut lub do wina zmniejsza się do 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
10
Dodać bulion; gotować 16 minut lub aż mieszanina bulionu zmniejsza się do 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i cukru. Stopniowo dodawać masło, ciągle mieszając trzepaczką, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
SOS podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn