Pieczona papryka w oliwie z oliwek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczone papryki w oliwie z oliwek spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz czosnek, papryka, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Pieczona Czerwona Papryka Z Anchois I Oliwą Z Oliwek.
Instrukcje
Umieścić paprykę bezpośrednio na palnikach kuchenki gazowej. Paprykę gotować, często obracając, aż zostaną zwęglone ze wszystkich stron.
Paprykę włożyć do miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez około 15 minut. (Jeśli nie masz kuchenki gazowej Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj paprykę oliwą z oliwek i umieść je na blasze do pieczenia. Gotować papryki, aż będą miękkie i zwinięte, o 1 godzinę. Odstawić papryki na bok, aż będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć.)
Paprykę obrać, pokroić w szerokie paski.
Umieść ciepłe paski papryki w płytkim naczyniu do serwowania. Top z oregano, czosnek, oliwa z oliwek, i ocet. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać, aby połączyć smaki.
Pozostawić do ostygnięcia i podawać w temperaturze pokojowej.