Pieczona noga jagnięca w Pancetcie
Pieczona noga jagnięcina owinięta Pancetta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 13,13 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1187 kalorii, 90g białka, oraz 75 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś nogę jagnięciny, marchewki, selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa w pancetcie, Pieczeń Wieprzowa W Pancetcie, oraz Pancetta Zawijany Pieczony Schab Schabowy.
Instrukcje
W maszynce połączyć anchois z czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem, skórką pomarańczową i oliwą z oliwek i przetworzyć na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem. Używając małego noża do parkowania, zrób 1 1/2 cala głębokich szczelin na całej jagnięcinie.
Pastę ziołową rozprowadzić na całej Barance, przerabiając ją na szczeliny; doprawić jagnięciną solą i pieprzem.
Na dużym arkuszu folii lub papieru woskowego nakładaj plastry pancetta, tworząc prostokąt o wymiarach 12 na 15 cali. Ustaw jagnięcinę na pancetcie i owinąć plastik wokół nogi, naciskając, aby pomóc pancetta przylegać. Odkleić plastik i zmienić położenie plasterków pancetty. Za pomocą 7 lub 8 długich kawałków Sznurka kuchennego, związać pieczeń w odstępach 1-calowych.
Ustawić jagnięcinę na patelni i rozrzucić cebulę, marchew i seler wokół niego. Pieczemy około 2 i pół godziny, czyli do momentu, gdy pancetta będzie złota i w najgrubszą część mięsa włożony zostanie termometr błyskawiczny 14
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut.
W międzyczasie Ustaw patelnię na dużym ogniu.
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Odcedź wino do małego rondla i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 20 protokół. Odtłuścić tłuszcz z sosu i przełożyć do sosu.
Usunąć sznurek kuchenny z jagnięciny i cienko pokroić mięso.