Pieczona kalarepa i jajka z musztardą i miodem

Pieczona kalarepa i jajka z musztardą i miodem
Pieczona kalarepa i jajka z musztardą i miodem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka brązowych nasion gorczycy, ocet sherry, liście laurowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka gotowane z pieczonymi słodkimi ziemniakami i sosem miodowo-musztardowym, Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, oraz Kiełbaski musztardowe z pomidorami i jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść nieobrane jajka w misce z ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać 1/4 szklanki oleju do 8-przez 8-in. patelnię, dodać kalarepę i obrócić do płaszcza. Przykryć szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij jajka z wody i ustaw bezpośrednio na stojaku piekarnika. Ustaw patelnię kalarepy na innym stojaku. Pieczone jajka i kalarepa 2 godziny(jajka będą piegowate z brązowymi plamkami).
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Usuń jajka, pęknij pod zimną bieżącą wodą i włóż do miski z zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Kalarepę obrócić na patelni i szczelnie przykryć. Zwiększ temperaturę piekarnika do 375 i piecz kalarepę, aż masło będzie miękkie po przekłuciu nożem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Usuń folię, przekręcić kalarepę nad, i smażyć, aż chrupiąco rumiane, o 30 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
W międzyczasie, w małym rondlu, gorczyca rozgrzać na średnim ogniu, aż zacznie pękać, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj 1/2 szklanki wody, liście laurowe, ocet i miód. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż nasiona gorczycy będą miękkie, 15 do 20 minut. Odkryć i gotować sos do zmniejszenia do 1/2 szklanki, 2 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Liście LauroweLiście Laurowe
OcetOcet
MiódMiód
SOSSOS
WodaWoda
10
Zdjąć z ognia i ubić musztardą. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Jajka obrać ze skórki. Posiekać i wymieszać ze szczawiem w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczawSzczaw
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Podczas gdy cebulki kalarepy są jeszcze ciepłe, rozerwij część, a część na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
13
Łyżka mieszanki jajko-szczaw wśród 4 talerzy lub na dużym talerzu. Ułożyć kalarepę na mieszaninie, skropić sosem miodowo-musztardowym i dodać kilka małych kawałków plastra miodu. Wierzch z małymi liśćmi szczawiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
MusztardaMusztarda
SzczawSzczaw
MiódMiód
SOSSOS
JajkoJajko
14
* Jeremy Fox używa czerwonego szczawiu, szczawiu drzewnego i szczawiu owczego z ogrodu Ubuntu, ale każdy rodzaj szczawiu zadziała. Znajdź plaster miodu w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i na rynkach rolników.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczawSzczaw
15
Szybki skręt: kalarepę zastąpić małymi nieobranymi ziemniakami Yukon Gold. Piecz i podawaj dokładnie tak samo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Yukon Gold PotatoYukon Gold Potato
KalarepaKalarepa
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn