Pieczona jagnięcina z ziemniakami i rozmarynem Chimichurri

Pieczona jagnięcina z ziemniakami i rozmarynem Chimichurri może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 659 kalorii, 58g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Garnek-pieczona jagnięcina rozmarynowa z ziemniakami Fingerling, Pieczona marynowana jagnięcina z cytryną i rozmarynem ziemniaki, oraz Stelaż jagnięcy z rozmarynem pieczone ziemniaki i szalotka Vinaigrette.
Instrukcje
W misce połączyć olej, rozmaryn, czosnek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, pokruszony czerwony pieprz i 1 łyżkę koszernej soli.
Pozostawić chimichurri w temperaturze pokojowej przez co najmniej 20 minut.
Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem, a po obu stronach posmarowujemy 2/3 szklanki chimichurri. Jagnięcinę, tłustą stronę do góry, wyłożyć na dużą blachę do pieczenia i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 25 minut, czyli do momentu, gdy w najgrubszej części mięsa wstawiony zostanie termometr 130 na średnio Rzadki.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia, przykryć folią i odstawić na 10 minut.
Tymczasem masło podzielić między 2 duże Patelnie, najlepiej żeliwne.
Dodaj jedną czwartą ziemniaków do każdej patelni i gotować na małym ogniu, aż rumiane na dnie, o 15 protokół. Obrócić plastry szczypcami i smażyć, aż rumiane z drugiej strony, o 5 minut dłużej.
Przenieść ziemniaki do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia, doprawić solą i ogrzać z tyłu pieca. Pozostałe ziemniaki podsmażyć.
Grubo pokroić jagnięcinę. Ułóż ziemniaki na talerzu, wierzch z jagnięciną i łyżka chimichurri na to wszystko.