Pieczona jagnięcina z sosem granatowym to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz cukier, cebula, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Wielkanoc. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Duszona jagnięcina w sosie z granatów dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Jagnięcinę posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; dodać jagnięcinę na patelnię. Smażyć 10 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wstawić patelnię do piekarnika; piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą porcję zarejestruje 13
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Patelnia
6
Wyjąć jagnięcinę z patelni; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć przez 3 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać czerwone wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn prawie odparuje, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, 1 szklankę bulionu, sok i cukier; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Wino
Bulion
Sok
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki bulionu i mąki, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Mąka Uniwersalna
11
Dodać mieszaninę mąki do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. Odcedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach; wyrzucić ciała stałe.