Pieczona jagnięcina z sosem granatowym

Pieczona jagnięcina z sosem granatowym
Pieczona jagnięcina z sosem granatowym to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 17g białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz cukier, cebula, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Wielkanoc. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Duszona jagnięcina w sosie z granatów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Jagnięcinę posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu; dodać jagnięcinę na patelnię. Smażyć 10 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wstawić patelnię do piekarnika; piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą porcję zarejestruje 13
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć jagnięcinę z patelni; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć przez 3 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać czerwone wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż płyn prawie odparuje, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, 1 szklankę bulionu, sok i cukier; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
BulionBulion
SokSok
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki bulionu i mąki, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
11
Dodać mieszaninę mąki do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. Odcedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
12
SOS podawać z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn