Pieczona jagnięcina z sosem śliwkowym

Pieczona jagnięcina z sosem śliwkowym
Pieczona jagnięcina z sosem śliwkowym to danie główne, które serwuje 12. Za $2.45 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 282 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Wielkanoc. Mieszanka mielonego ziela angielskiego, zielonej cebuli, ząbków czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest dobry. Sos śliwkowy do jagnięciny, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Pieczeń wieprzowa z sosem śliwkowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Usuń cienką tłuszczową osłonę z pieczeni. Zrób szczeliny w mięsie; włóż do każdego kawałek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2
Umieść na stojaku na dużej brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Piec bez przykrycia w 325° przez 1-1 / 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
W międzyczasie na sos śliwkowy w średnim rondlu podsmaż cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj dżem, sos chili, sok winogronowy, sok z cytryny i ziele angielskie; doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Sok WinogronowySok Winogronowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
DżemDżem
6
Podlać pieczeń z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Piec 1 godzinę dłużej, od czasu do czasu fastrygując lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnich termometr do mięsa powinien wskazywać 160°; dobrze wysmażony, 170°), od czasu do czasu fastrygując sosem śliwkowym. Doprowadź pozostały sos do wrzenia; dodać pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Odstaw pieczeń na 10-15 minut przed rzeźbieniem.
9
Podawaj pozostały sos z pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn