Pieczona jagnięcina z rozmarynem
Pieczona jagnięcina z rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 397 kalorii, 52g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.29 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rozmarynu, jogurt, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Spróbuj Łosoś Pieczony Z Rozmarynem, Pieczona cukinia z masłem rozmarynowym, oraz Pieczone jabłka i gruszki z rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów.
Połączyć jogurt i musztardę; dobrze wymieszać. Odstawić.
Szparagi zalać sprayem do gotowania.
Połączyć wino, czosnek i rozmaryn.
Umieść kotlety jagnięce na jednym końcu patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania.
Kotlety z połową mieszanki wina. Broil 8 minut. Obróć kotlety i zmiażdż pozostałą połowę mieszanki wina. Broil 2 protokół, i dodać szparagi na patelni. Broil 4 do 5 minut, obracającasparagus co 2 minuty, aż szparagi są chrupiące-miękkie i kotlety są gotowe.
Szparagi i kotlety wyjąć z patelni, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Aby podawać, na każdym z dwóch talerzy umieść połowę szparagów i 2 kotlety jagnięce. Top szparagi z mieszaniną jogurtu.