Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto
Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto wymaga ok. 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 17275 kalorii, 729g białka, oraz 1552g tłuszczu na porcję. Na 68,57 zł / porcja, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka soli morskiej, jabłko granny smith, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, Gotowanie Medalionów wieprzowych Light z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, oraz Pieczony New York Strip Steak z sosem musztardowym z Porto Wine.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Użyj widelca, żeby nakłuć Gęś. Nie wchodź do mięsa, tylko przez skórę. Doprawić do środka i na zewnątrz solą morską, dodać pomarańczę, cytrynę i jabłko; zawiąż skrzydła za ptakiem sznurkiem do gotowania.
Umieść pierś-bok-dół do patelni i napełnij 1/2 cala wody.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, a następnie wyjąć z piekarnika. Przekręć gęsią pierś bokiem do góry i ponownie nakłuj skórę widelcem.
Dodaj wodę do patelni, aby przywrócić poziom do 1/2 cala. Powrót Gęś do piekarnika i gotować, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości czyta 170 Stopni F (75 stopni C), około 2 godzin.
Wyjąć z piekarnika i przykryć luźno folią aluminiową, aby odpocząć.
Łyżka 2 łyżki tłuszczu gęsiego z patelni do małego rondla i podgrzać na średnim ogniu. Wymieszać wiśnie i gotować, aż wiśnie zmiękną i zaczęły uwalniać sok, o 10 protokół. Wymieszać z Porto i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 2 minuty, następnie wymieszać imbir, zieloną cebulę, cukier, sos sojowy i bulion z kurczaka. Powrót do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę, lub do pożądanej konsystencji, o 10 protokół.
SOS podawać razem z gęsią.