Pieczona gęś z farszem jabłkowym

Pieczona gęś z farszem jabłkowym
Pieczona gęś z farszem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 8,24 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2467 kalorii, 102g białka, oraz 201g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wody, cebuli, łodyg selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona gęś z farszem jabłkowym, Pieczona gęś z farszem jabłkowo-Rodzynkowym, oraz Pieczona gęś z farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń nadmiar tłuszczu z gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
2
Podgrzać podroby, wodę, pokrojoną cebulę i 3/4 łyżeczki soli do wrzenia w rondlu 1-ćwiartkowym; zmniejszyć ogień. Przykryć i dusić około 1 godziny lub aż podroby będą miękkie. Odcedzić bulion; przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Wyjąć mięso z szyi i drobno posiekać podrobami. Wrzucić podroby i pozostałe składniki z wyjątkiem mąki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzać piekarnik do 177°. najpierw wypełnić obszar gęsi farszem. Przymocuj skórę szyi do pleców szaszłykiem. Złóż skrzydła w poprzek pleców, dotykając końcówek. Wypełnij lekko jamę ciała. (Nie Pakuj-farsz rozszerzy się podczas gotowania.) Zapiąć otwór szaszłykami, a koronkę sznurkiem. Przebić skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Kłaść Gęś, pierś bokiem do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Piecz odkryte 3 do 3 1/2 godziny (jeśli to konieczne, umieścić namiot z folii aluminiowej luźno na gęsi w ciągu ostatniej godziny, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu), usuwając nadmiar tłuszczu z patelni od czasu do czasu, aż termometr odczytuje 82° i sok z gęsi nie jest już różowy, gdy środek uda jest cięte. Środek farszu powinien wynosić165.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Gęś CałaGęś Cała
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Kłaść gęś na podgrzewanym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
8
Odstawić na 15 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
9
Wlać kapiele z patelni do miski; odtłuścić tłuszcz. Zwrócić 1/4 szklanki kapieli na patelnię (wyrzucić Pozostałe kapieli.) Wymieszać z mąką. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka i bąbelkowa; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj wystarczającą ilość wody do zarezerwowanego bulionu, jeśli to konieczne, aby odmierzyć 2 szklanki. Wymieszać z mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
12
Podawać gęś z farszem jabłkowym i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Gęś CałaGęś Cała
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia64
Magazyn