Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka)
Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka) zajmuje ok. 34 minuty od początku do końca. To danie główne ma 1014 kalorii, 44g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 144 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka kaczek, pastan i makaron, wieprzowina, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pieczona Dzika Kaczka Z Sosem Żurawinowym, Pekińska pieczona kaczka (naleśniki z kaczką po pekińsku) i połączenie wina Merlot #WinePW # MerlotMe, oraz Dzika Kaczka Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik i wypchaj kaczkę: Rozgrzej piekarnik do 232°. Sprawdź kaczkę, czy nie ma pozostałych piór, jeśli tak, usuń je.
Kaczkę opłucz wodą. Dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Kaczka lekko nadziewana gałązką rozmarynu, plasterkiem jabłka z włożonymi w nie kilkoma goździkami i małym klinem cebuli.
Kaczkę posmarować w środku i na zewnątrz oliwą z oliwek.
Posypać wszystkie strony kaczki grubą solą.
Pierś kaczki ułożyć na pieczonym stelażu na patelni do pieczenia.
Umieść w środkowym stojaku piekarnika 232°. Natychmiast obniżyć temperaturę do425.
Czas gotowania zależy od odmiany kaczki. Turkusowe kaczki zwykle ważą mniej niż funt i gotują w 10-15 minut. Zgodnie z radością gotowania krzyżówka może potrwać do 25 minut. Nasza kaczka była perfekcyjnie zrobiona w 13 minutach. Kolejna kaczka, którą gotowaliśmy przez 17 minut, była nieco przesadzona.
Termometry mięsne często nie są bardzo przydatne w przypadku małego ptactwa, ponieważ nie ma wystarczającej ilości mięsa, aby umieścić termometr. Ale jeśli masz natychmiastowy termometr do odczytu i możesz uzyskać dobry odczyt, mój kumpel Hank sugeruje gotowanie, aż kaczka osiągnie wewnętrzną temperaturę 57°. jeśli pomylisz się z rzadką i niedojrzałą stroną, zawsze możesz umieścić ptaka z powrotem w piekarniku na kilka minut, jeśli nie jest to wystarczająco zrobione.
Jeśli nie używasz termometru do mięsa, aby sprawdzić przydatność, możesz wyjąć ptaka z piekarnika i wyciąć jego część czubkiem ostrego noża. Zauważ, że soki będą czerwone, a mięso będzie dość czerwone. Chcesz, aby mięso było rzadkie( tylko Dzika kaczka); powinno wyglądać jak Rzadki (nie surowy) stek. Im bardziej mięso jest gotowane poza rzadkim etapem, tym bardziej "Liberia" lub gamey będzie smakować.
Wyjmij kaczkę z piekarnika i wyjmij do oddzielnego stojaka lub talerza, aby odpocząć, od strony piersi w dół, na 10 do 15 minut.
Wyjmij farsz z jamy przed podaniem.
Zrobić sos z kapieli: podczas gdy kaczka odpoczywa, jeśli są kapieli na patelni, wylać nadmiar tłuszczu (zapisz ten wspaniały tłuszcz na inny przepis).
Umieść patelnię na płycie kuchennej, podgrzej do średniej i rozpal trochę wytrawnego sherry lub białego wina.
Zeskrobać rumiane kawałki metalową szpatułką. Użyj metalowej trzepaczki, aby rozbić kawałki jeszcze bardziej w winie.
Zmniejsz, a następnie dodaj trochę kremu (i kilka jagód jałowca, jeśli chcesz dodatkowego dotyku).
Wlać do sosu służącego naczynia lub małej miski.
Podawać kaczki z dzikim ryżem i sosem. Teal ducks są kaczkami pojedynczymi.
Zauważ, że możesz uzyskać doskonałe zapasy z tuszy kaczki.
Włóż tusze kaczki do rondla, przykryj cala zimnej wody, przynieś na wolnym ogniu, obniż ciepło do ledwo-a-bubble-gotuj pod przykryciem i gotuj przez 3 godziny. Następnie odcedzić wywar do szklanego słoika, ostudzić do temperatury pokojowej i schłodzić. Użyj bulionu z kaczki zamiast bulionu z kurczaka do receptur.