Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka)

Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka)
Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka) zajmuje ok. 34 minuty od początku do końca. To danie główne ma 1014 kalorii, 44g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 144 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka kaczek, pastan i makaron, wieprzowina, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pieczona Dzika Kaczka Z Sosem Żurawinowym, Pekińska pieczona kaczka (naleśniki z kaczką po pekińsku) i połączenie wina Merlot #WinePW # MerlotMe, oraz Dzika Kaczka Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik i wypchaj kaczkę: Rozgrzej piekarnik do 232°. Sprawdź kaczkę, czy nie ma pozostałych piór, jeśli tak, usuń je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Kaczkę opłucz wodą. Dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Kaczka lekko nadziewana gałązką rozmarynu, plasterkiem jabłka z włożonymi w nie kilkoma goździkami i małym klinem cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Kaczkę posmarować w środku i na zewnątrz oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Posypać wszystkie strony kaczki grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Cała KaczkaCała Kaczka
1
Pierś kaczki ułożyć na pieczonym stelażu na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Umieść w środkowym stojaku piekarnika 232°. Natychmiast obniżyć temperaturę do425.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Czas gotowania zależy od odmiany kaczki. Turkusowe kaczki zwykle ważą mniej niż funt i gotują w 10-15 minut. Zgodnie z radością gotowania krzyżówka może potrwać do 25 minut. Nasza kaczka była perfekcyjnie zrobiona w 13 minutach. Kolejna kaczka, którą gotowaliśmy przez 17 minut, była nieco przesadzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Termometry mięsne często nie są bardzo przydatne w przypadku małego ptactwa, ponieważ nie ma wystarczającej ilości mięsa, aby umieścić termometr. Ale jeśli masz natychmiastowy termometr do odczytu i możesz uzyskać dobry odczyt, mój kumpel Hank sugeruje gotowanie, aż kaczka osiągnie wewnętrzną temperaturę 57°. jeśli pomylisz się z rzadką i niedojrzałą stroną, zawsze możesz umieścić ptaka z powrotem w piekarniku na kilka minut, jeśli nie jest to wystarczająco zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Jeśli nie używasz termometru do mięsa, aby sprawdzić przydatność, możesz wyjąć ptaka z piekarnika i wyciąć jego część czubkiem ostrego noża. Zauważ, że soki będą czerwone, a mięso będzie dość czerwone. Chcesz, aby mięso było rzadkie( tylko Dzika kaczka); powinno wyglądać jak Rzadki (nie surowy) stek. Im bardziej mięso jest gotowane poza rzadkim etapem, tym bardziej "Liberia" lub gamey będzie smakować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Wyjmij kaczkę z piekarnika i wyjmij do oddzielnego stojaka lub talerza, aby odpocząć, od strony piersi w dół, na 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjmij farsz z jamy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3
Zrobić sos z kapieli: podczas gdy kaczka odpoczywa, jeśli są kapieli na patelni, wylać nadmiar tłuszczu (zapisz ten wspaniały tłuszcz na inny przepis).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Umieść patelnię na płycie kuchennej, podgrzej do średniej i rozpal trochę wytrawnego sherry lub białego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wytrawne SherryWytrawne Sherry
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
5
Zeskrobać rumiane kawałki metalową szpatułką. Użyj metalowej trzepaczki, aby rozbić kawałki jeszcze bardziej w winie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Zmniejsz, a następnie dodaj trochę kremu (i kilka jagód jałowca, jeśli chcesz dodatkowego dotyku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Wlać do sosu służącego naczynia lub małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Podawać kaczki z dzikim ryżem i sosem. Teal ducks są kaczkami pojedynczymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
KaczkiKaczki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2
Zauważ, że możesz uzyskać doskonałe zapasy z tuszy kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Włóż tusze kaczki do rondla, przykryj cala zimnej wody, przynieś na wolnym ogniu, obniż ciepło do ledwo-a-bubble-gotuj pod przykryciem i gotuj przez 3 godziny. Następnie odcedzić wywar do szklanego słoika, ostudzić do temperatury pokojowej i schłodzić. Użyj bulionu z kaczki zamiast bulionu z kurczaka do receptur.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
TrudnośćTwardy
Gotowe W34 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia17
Magazyn