Pieczona dziczyzna ze świeżym sosem żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej dziczyzny ze świeżym sosem żurawinowym. Ten przepis służy 3 i kosztuje $56.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 286g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 2091 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Mieszanka szałwii, masła, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn, oraz Pieczony Stelaż Z Sosem Z Dziczyzny I Granatu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Czosnek rozłożyć na pieczeń z dziczyzny, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na patelni.
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu i gotować i mieszać 1/2 cebula Puchar, kolendra, szałwia, i bazylia, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Masło rozprowadzić równomiernie na pieczeni.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Dodaj pozostałe 2 szklanki cebuli, sok pomarańczowy, i żurawiny na patelni; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C). Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie często, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część czyta 140 stopni F dla średnio rzadkich, około 1 godziny.
Wyjąć pieczeń z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania sosu.
Wlać bulion wołowy do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki jedzenia z dna patelni z drewnianą łyżką. Kontynuuj gotowanie, aż ciecz zostanie zmniejszona o połowę, około 10 minut. Odtłuścić tłuszcz; wymieszać z galaretką i sherry. Nadal gotować, aż sos lekko zgęstnieje i równomiernie pokryje tylną część łyżki, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.