Pieczeń z kasztanów i karczochów
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kasztan i Karczoch pieczeń spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 229 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, Zupa Kasztanowa Pieczona, oraz Pieczeń z kasztanem i ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij połowę cytryny na miskę zimnej wody i wrzuć ją do środka. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać ciemnozielone zewnętrzne liście.
Odetnij górne dwie trzecie liści. Przyciąć łodygę do 1/2 cala; obrać dno i łodygę. Za pomocą łyżeczki zeskrobać włochate duszenie. Wrzuć karczoch do cytrynowej wody. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Odsączyć karczochy serca i pokroić je w 1-calowe kliny. Na patelni, wrzucić kliny z kasztanów, czosnek, plastry cytryny, bulion, olej i tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Przykryj folią i piecz przez 25 minut, lub do momentu, gdy karczochy będą miękkie.
Wyjąć folię i piec przez 15 minut, lub aż złoty i soki na patelni są odparowane.