Pieczeń z karmelizowaną cebulą
Karmelizowana pieczeń cebulowa to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 4 porcji. Ta przystawka ma 1006 kalorii, 90 g białka i 56 g tłuszczu na porcję. Za 5,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka musztardy dijon, oliwy z oliwek, grubo mielonego pieprzu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczeń z karmelizowaną cebulą w powolnej kuchence, Pieczeń wołowa, Karmelizowana cebula, Havarti i kanapka z rukolą na bułce Focaccia oraz Pieczeń z czosnkiem.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze sześć składników; odłożyć na bok.
Posyp pieczeń cebulą, solą i pieprzem. Na dużej patelni obsmaż mięso na oleju ze wszystkich stron.
Umieścić cebulę i smażyć w 5-qt. powolna kuchenka; wlać na wierzch mieszaninę piwa. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij pieczeń i cebulę i trzymaj w cieple. Odtłuszczaj tłuszcz z soków kuchennych; przenieś 2 szklanki do małego rondla. Doprowadzić płyn do wrzenia.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo wrzucaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Podawać z połową pieczeni i cebulą. Pozostałą pieczeń, cebulę i soki z gotowania zachowaj na zupę warzywno-wołowo-jęczmienną (przepis znajdziesz także w Wyszukiwarce przepisów) lub zachowaj do innego użytku.