Pieczeń z duszonymi grzybami i serowym kalafiorem

Pieczeń z duszonymi grzybami i serowym kalafiorem
Przepis pieczeń z duszonymi grzybami i serowym kalafiorem można zrobić w około 40 minut. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 53g białka, oraz 56g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 9,97 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką grzyby baby portobello, 12 ostrzy, bułkę tartą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Boczek Chorizo Chipotle Uduszony Pieczeń, Boczek Chorizo Chipotle Uduszony Pieczeń, oraz Dorsz duszony w grzybach.

Instrukcje

1
Umieść mięso w misce. Zetrzyj cebulę za pomocą pudełka lub ręcznej tarki bezpośrednio nad miską mięsną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj szałwię, jajko, bułkę tartą, Worcestershire i musztardę, sól i pieprz, a następnie wymieszaj mięso do połączenia. Podziel mięso na 4 sekcje i uformuj 4 owalne bochenki o grubości od 1 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj pieczeń i gotuj od 6 do 7 minut z każdej strony.
5
Wyjmij na półmisek i przykryj folią, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Podczas gotowania pieczeni dodaj bulion drobiowy i 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, do głębokiego garnka. Odetnij Zielenie i łodygi od podstawy kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
ZieloniZieloni
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Odetnij rdzeń ostrym nożem do obierania. Ustaw główkę rdzeniową w garnku z bulionem. Przykryj garnek i zagotuj płyn. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj kalafior pod przykryciem do miękkości, 8 do 10 minut. Odkryj garnek i zetrzyj kalafior.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Pozwól, aby trochę płynu się ugotowało, rozbijając sery w kalafior. Gdy mieszanina zgęstnieje, wyłącz ogień i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj szczypiorek i przenieś kalafior na naczynie do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Po usunięciu pieczeni umieść patelnię z powrotem na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni i grzyby. Przykryj patelnię folią i zagnieźdź folię na patelnię drugą mniejszą patelnią, dusząc grzyby. Gotuj do głębokiego brązu i miękkości, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Zdejmij folię, dodaj mąkę i gotuj minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Dodaj kieliszek szkockiej lub sherry, jeśli masz pod ręką, a następnie wymieszaj bulion wołowy. Wymieszaj pół na pół lub śmietanę i doprowadź do bańki. Sos grzybowy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Bulion WołowyBulion Wołowy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
StrzałStrzał
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
13
Połóż klopsiki na talerzach i polej gorącym, duszonym sosem grzybowym, łyżką kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Zinfandel

Pieczeń działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon i Zinfandel. Pieczeń będzie działać z wieloma czerwonymi winami. Polecamy coś odważnego i owocowego, jak Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Boso Szampan Różowy Moscato
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn