Pieczenie makaronu z pomidorami i boczkiem
Pieczenie makaronu z pomidorami i bekonem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 788 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1375 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz makaron rotini, sól i pieprz, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Spróbuj Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana), Pieczenie Boczkowo-Pomidorowe, oraz Boczek Pesto Pasta Piec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron rotini i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu lub patelni, dodać cebulę, boczek, sól i pieprz. Gotować, aż boczek będzie chrupiący, a cebula miękka.
Wlać zupę pomidorową i wymieszać; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; dodać 1 szklankę sera Cheddar i mleko. Mieszaj, aż ser się rozpuści.
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Sos połączyć z makaronem w naczyniu do pieczenia.
Posypać pozostałym 1 szklanką sera.
Miejsce pod brojlerem piekarnika, aż sos będzie gęsty i ser rumiany, 3 do 5 protokół.