Pieczarkowa Lazania z kremowym beszamelem

Pieczarkowa Lazania z kremowym beszamelem
Lasagne z pieczarkami z kremowym beszamelem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów wymaga oliwy z oliwek, grzybów cremini,pietruszki i parmezanu. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Lasagna wołowa i Beszamelowa, Kremowa Lasagna ze szpinakiem i grzybami, oraz Kremowa Lasagna ze szpinakiem i grzybami.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, połączyć wodę i porcini w małej misce; odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić porcini przez sito nad miską, wyciskając porcini, aby uzyskać płyn. Rezerwy 1 1/2 szklanki płynu; wyrzucić pozostałą ciecz. Porcini opłukać i osuszyć. Grubo posiekać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać grzyby shiitake, grzyby cremini i 1/2 łyżeczki soli. Smażyć 5 minut lub aż grzyby uwolnią wilgoć i zaczną brązowieć. Wymieszać z borowikami, winem i sosem sojowym. Gotować 4 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając. Wymieszać natkę pietruszki i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SólSól
WinoWino
7
Dodać reserved porcini płyn; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki (około 10 minut).
8
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
9
Aby przygotować bchamel, umieścić mleko w szklance 4-szklanki miary. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 minuty lub do gorąca, mieszając po 2 minutach. Masło rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodaj mąkę, mieszając trzepaczką i gotuj 1 minutę lub do bąbelków, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować na małym ogniu 8 minut lub aż sos lekko zgęstnieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Wyjąć z ognia i wymieszać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
12
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Rozprowadź 1/2 szklanki bchamelu na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na bchamel; top z 1/2 szklanki bchamel. Wierzch z 1 szklanką mieszanki grzybowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
14
Posypać 1/4 szklanki sera. Powtórz warstwy trzy razy (danie będzie bardzo pełne). Przykryć folią; umieścić naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkryć lasagne; piec dodatkowe 15 minut lub aż ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie227Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki pokrojonych w plasterki grzybów cremini (ofiliżanki pokrojonych w plasterki grzybów cremini (o28Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka suszonych borowików (ofiliżanka suszonych borowików (o3(zima)przesiana mąka uniwersalnaprzesiana mąka uniwersalna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone0(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona227Orzechy dowolne (posiekane)pakiet wstępnie gotowane makaron lasagnepakiet wstępnie gotowane makaron lasagne7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1% mleka niskotłuszczowego1% mleka niskotłuszczowego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka startego świeżego parmezanufiliżanka startego świeżego parmezanu1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)680Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (ofiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (o4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyB [SPECIAL_CHARB [SPECIAL_CHAR1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCôtes du Rhône lub inne czerwone wino owocoweCôtes du Rhône lub inne czerwone wino owocowe2(może być lub przeglądać)posiekany świeży lub 3/4 łyżeczki suszonego rozmarynuposiekany świeży lub 3/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn