Pieczarkowa Lazania z kremowym beszamelem
Lasagne z pieczarkami z kremowym beszamelem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z moich przepisów wymaga oliwy z oliwek, grzybów cremini,pietruszki i parmezanu. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Lasagna wołowa i Beszamelowa, Kremowa Lasagna ze szpinakiem i grzybami, oraz Kremowa Lasagna ze szpinakiem i grzybami.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, połączyć wodę i porcini w małej misce; odstawić 30 minut.
Odcedzić porcini przez sito nad miską, wyciskając porcini, aby uzyskać płyn. Rezerwy 1 1/2 szklanki płynu; wyrzucić pozostałą ciecz. Porcini opłukać i osuszyć. Grubo posiekać; odstawić.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodać grzyby shiitake, grzyby cremini i 1/2 łyżeczki soli. Smażyć 5 minut lub aż grzyby uwolnią wilgoć i zaczną brązowieć. Wymieszać z borowikami, winem i sosem sojowym. Gotować 4 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając. Wymieszać natkę pietruszki i rozmaryn.
Dodać reserved porcini płyn; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki (około 10 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu.
Aby przygotować bchamel, umieścić mleko w szklance 4-szklanki miary. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 minuty lub do gorąca, mieszając po 2 minutach. Masło rozpuścić w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę, mieszając trzepaczką i gotuj 1 minutę lub do bąbelków, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować na małym ogniu 8 minut lub aż sos lekko zgęstnieje, często mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałki muszkatołowej.
Rozprowadź 1/2 szklanki bchamelu na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na bchamel; top z 1/2 szklanki bchamel. Wierzch z 1 szklanką mieszanki grzybowej.
Posypać 1/4 szklanki sera. Powtórz warstwy trzy razy (danie będzie bardzo pełne). Przykryć folią; umieścić naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkryć lasagne; piec dodatkowe 15 minut lub aż ser topi.