Piadyna z sałatką Cezar i pastą z pieczonego czosnku
Piadyna z sałatką Cezar i pastą z pieczonego czosnku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1028 kalorii, 21g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz parmezan, oliwę z oliwek, szarą sól morską i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Cezar z pieczonym czosnkiem, pieczona ciecierzyca i czosnek Sałatka Cezar pitas, oraz Pikantna sałatka z kapusty Cezar z pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej.
Wlać opatrunek i dobrze wrzucić.
Ciasto podzielić na 4 równe kulki. Na posypanej mąką desce rozciągnij i rozwałkuj ciasto na cienkie krążki za pomocą wałka do ciasta. Ciasto może być również rozciągane ręcznie, ale walcowanie daje cieńszą skórkę.
Rozwałkowane ciasto zalać oliwą z oliwek i ułożyć, naoliwione bokiem do dołu, na bardzo gorącym grillu. Można to zrobić w pomieszczeniach na żeliwnej patelni grillowej, która została podgrzana na średniej-średniej wysokości. Kiedy zaczniesz widzieć bąbelki na powierzchni ciasta, odwróć je. Powinien być lekko rumiany Na spodzie.
Posmaruj każdą rundę dużą łyżką pasty czosnkowej i posyp tymiankiem.
Wyjąć z grilla szczypcami i top z sałatką Cezar. Na wierzchu zetrzeć parmezan, złożyć na pół i zjeść.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Obrać najbardziej zewnętrzne warstwy skóry z główek czosnku.
Odciąć górną 1/3 głów, aby otworzyć goździki. Zachowaj małe kawałki czosnku do innego użycia (patrz uwaga Szefa Kuchni).
Główki, boki pokroić w górę, w małym naczyniu do pieczenia i zalać oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Przykryć szczelnie, umieścić w piekarniku, i piec do około 3/4 gotowane, o 45 protokół. Odkryć i wrócić do piekarnika, aż goździki zaczynają wyskoczyć ze skórek i brązowy, o 15 protokół.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby łatwo obsługiwać, wycisnąć prażony czosnek do małej miseczki. Naciśnij na skórki bardzo dobrze, aby wydostać się cały słodki pieczony czosnek można.
Dodać olej z naczynia do pieczenia i dobrze wymieszać, aż powstanie pasta. Przechowywać, szczelnie przykryty,w lodówce, do 1 tygodnia.
Trudno jest mieć zbyt dużo pieczonego czosnku wokół. Możesz upiec małe kawałki z końcówek główek czosnku.
Umieść je w oddzielnym małym pojemniku do pieczenia, takim jak indywidualny kubek z kremem. Doprawić solą i pieprzem, polać oliwą z oliwek, przykryć i wstawić do piekarnika do pieczenia wraz z całymi główkami czosnku. W zależności od wielkości będą miękkie i rumiane w około 1/2 czasu potrzebnego na całe głowy. Małe kawałki tworzą dobrą "przekąskę kucharza" podczas przygotowywania obiadu lub można je wycisnąć w sosie pomidorowym lub na makaronie.