Peruwiański Styl Piwa Może Kurczaka

Peruwiański Styl Piwa Może Kurczaka
Peruwiański styl piwa może kurczaka jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. 66 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka soli, rozmarynu, octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Peruwiańska kukurydza, pieprz i rosół, Kurczak Z Grilla W Stylu Peruwiańskim Z Zielonym Sosem, oraz Kurczak Pieczony W Stylu Peruwiańskim Z Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić 1 1/2 łyżeczki soli w wodzie w dużej misce i wymieszać z sokiem z limonki. Moczyć kurczaka w mieszaninie przez 10 minut; opłukać i osuszyć kurczaka ręcznikami papierowymi. Przekłuj kurczaka widelcem, aby zrobić wiele małych dziurek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wymieszać ocet, kminek, oliwa z oliwek, oregano, rozmaryn, papryka, czosnek w proszku, 1 łyżeczka soli, sos sojowy, i czarny pieprz w małej misce; wymieszać w tyle piwa, aby utworzyć pastę, o 2 łyżki. Zachowaj Pozostałe piwo w puszce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rub przyprawy pasty całego kurczaka, pod skórą, i wewnątrz jamy; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Rozgrzej grill na średnim ogniu; termometr grillowy powinien odczytywać 350 stopni F (175 stopni C) z zamkniętą pokrywą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Posadź kurczaka w pozycji pionowej na częściowo wypełnionej puszce piwa i rozciągnij pałeczki perkusyjne na powierzchnię grilla, tworząc kształt statywu, aby utrzymać kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Grill kurczaka z pokrywką zamkniętą, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, a natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożony w najgrubszą część piersi, nie dotykając kości, czyta 170 Stopni F (75 stopni C), około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Odstawić kurczaka na 5 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn