Peruwiański ryż i soczewica (Tacu Tacu)

Peruwiański ryż i soczewica (Tacu Tacu)
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 271 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 34 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, brązową soczewicę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, Peruwiański Ryż, oraz Peruwiańskie Sudado De Pescado (Peruwiański Gulasz Rybny).

Instrukcje

1
Przynieś soczewicę, 5 szklanek wody i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż soczewica będzie po prostu miękka, 12 do 25 minut (w zależności od wieku soczewicy).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić, a następnie przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Tymczasem gotować 1 łyżeczkę czosnku w 1 łyżeczce oleju w innym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać ryż i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Dodaj pozostałe 2 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczka soli i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować, pokryte, na małym ogniu 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
6
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut. Ryż mieszamy od góry do dołu gumową szpatułką, następnie mieszamy do soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Podczas gdy stoi ryż, sautéonion i pozostałe łyżeczka czosnku w 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy ciężki nonstick na średnim ogniu, aż cebula jest złoty, 3 do 5 protokół. Wymieszać w chile pasty i gotować, mieszając, 1 minuta. Mieszaj mieszankę cebuli do mieszanki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ciepło pozostałe 1/4 Puchar oleju na patelni na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać mieszankę ryżu i smażyć, delikatnie spłaszczając łopatką, aż Na spodzie powstanie złocisto-brązowa skorupa, około 3 minut. Wymieszać ryż i smażyć, spłaszczając go, aż skorupa utworzy się na spodzie ponownie, około 3 minut więcej. Powtórz smażenie i mieszanie, aż kawałki skorupy zostaną rozproszone, o 9 minut więcej (o 15 minut Całkowity czas smażenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1
Concha y Toro Terrunyo
2
Casablanca Valley Sauvignon Blanc '07
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1
Ryż i soczewica mogą być wykonane (ale nie smażone) 1 dzień wcześniej i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
RyżRyż
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn