Penne z sosem Mango Chile
Penne z sosem Mango Chile jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 465 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, makaron penne, mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Spróbuj Santa Fe Penne Primavera w / Kminkowo-Ancho Chile sos śmietankowy, Łosoś z pieczonym sosem Chile-Mango, oraz Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio") dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron penne, i gotować przez 9 do 13 protokół lub aż al dente; odcedzić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu i wymieszać mango, czerwoną cebulę i pieprz chile. Gotować przez około 5 minut, aż cebula zmięknie.
Wymieszać z pomidorami i winem. Wymieszać z liściem laurowym, goździkami i laską cynamonu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 10 minut.
Usuń liść laurowy, goździki i laskę cynamonu z mieszaniny mango. Doprawić solą.
Wymieszać z miodem i czerwonym octem winnym.
Podawać na ugotowany makaron z kolendrą i oliwkami.