Penne z kurczakiem, grzybami Shiitake i kaparami

Penne z kurczakiem, grzybami Shiitake i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Przynosi ci to Epikurious. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz parmezan, kapary, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest znakomite. Spróbuj Penne Z Kurczakiem, Grzybami Shiitake I Kaparami, Penne z pieczonymi grzybami Shiitake, bakłażanem i Sambal, oraz Kurczak na parze i grzyby Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 10 protokół.
Przenieść do średniej miski.
Dodaj 2 łyżki oleju do garnka.
Dodaj czosnek i rozmaryn; sauté 30 sekund.
Dodać grzyby. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, aż grzyby będą miękkie i brązowe, często mieszając, o 15 protokół.
Przełożyć do miski z cebulą.
Wrzucić kurczaka w dużej misce z wystarczającą ilością mąki do Płaszcz; strząsnąć nadmiar.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; smażyć, aż nie Różowy, o 5 protokół.
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu, wina i kaparów. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Dodać mieszankę Grzybowo-cebulową i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj makaron do mieszaniny kurczaka i wrzucić na średnim ogniu, aż do ogrzania przez, dodając więcej bulionu, jeśli to konieczne, aby zwilżyć.
Makaron przełożyć do dużej miski.
Posypać natką pietruszki.
Podawać, przechodząc ser oddzielnie.