Penne z halibutem, cukinią i miętą
Penne z halibutem, cukinią i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 367 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Penne z grillowaną cukinią, ricottą Salata i miętą, 7 wspaniałych makaronów z cukinii Plus cukinia i kiełbasa z kurczaka makaron Penne, oraz Grillowany Halibut z Gremolatą cytrynowo-miętową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 3 łyżki oliwy z oliwek na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu.
Dodać cebulę i mieszać często do miękkości, 6 do 8 protokół.
Dodać cukinię i 1 łyżeczkę soli; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia będzie miękka i większość płynu odparuje, o 10 minut dłużej.
Tymczasem na patelni 5-do 6-litrowej zagotuj 4-litrową wodę.
Dodaj penne i gotować do miękkości do ugryzienia, 10 do 12 protokół.
Zalać halibuta pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i posypać solą i pieprzem.
Umieścić w 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 4 minut w sumie.
Wlać wino, zmniejszyć ogień, aby utrzymać na wolnym ogniu, i gotować, aż ryby płatki łatwo widelcem, o 5 minut dłużej. Halibuta rozbić na płatki.
Skórkę z cytryny wymieszać z cukinią. W dużej misce, połączyć makaron i cukinię mieszaniny.
Dodać płatki halibuta i płyn w patelni i posypać wszystkie z wyjątkiem 2 łyżki mięty; wymieszać do pokrycia makaronu.