Penne z bakłażanem i mozzarellą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z bakłażanem i Mozzarellanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 778 kalorii, 32G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory w puszkach, mozzarellę, płatki chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Penne Z Pomidorami, Bakłażanem I Mozzarellą, Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z grzybami i bakłażanem), oraz Boczek kanadyjski i Mozzarella Penne.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie palenie, dodać bakłażan. Podsmażyć przez dwie minuty, następnie dodać pomidory i płatki chili. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i gotować penne, zgodnie z pole, aż al dente.
Jeśli Dokonywanie na Walentynki, wyciąć cztery 1/8 cala plastry mozzarelli.
Każdy kawałek pokroić w serce i odstawić. Kostka pozostała mozzarella.
Doprawić sosem solą i pieprzem do smaku.
Dodaj penne i mozzarellę do sosu patelni i wymieszać, aby połączyć.
Podziel makaron między talerze, przyozdabiając każdy z bazylią i serduszkiem mozzarella.