Peklowana Wołowina

Peklowana Wołowina
Peklowana wołowina Hash to śniadanie, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1110 kalorii, 102g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Za 7,24 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, saletrę, jagody jałowca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 10 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peklowana Wołowina, PEKLOWANA WOŁOWINA, oraz Peklowana Wołowina.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozpuść masło na 12-calowej żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj paprykę i gotuj, aż zacznie lekko brązowieć, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
4
Dodaj czosnek, peklowaną wołowinę i kapustę, tymianek, oregano i czarny pieprz na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Po połączeniu rozprowadź haszysz równomiernie na patelni i mocno dociśnij szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
KapustaKapusta
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
TymianekTymianek
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
5
Umieść ciężką pokrywkę, żaroodporny talerz lub drugą patelnię bezpośrednio na haszyszu i gotuj, aż się zrumieni, około 10 minut. Po 10 minutach wymieszać mieszaninę, ponownie docisnąć, przykryć pokrywką i gotować przez kolejne 5 do 6 minut lub do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawaj natychmiast.
7
* Uwaga kucharza: mostek powinien być przygotowywany na etapie solenia, ale nie gotowany.
8
Umieść peklowaną wołowinę, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól w dużym 8-litrowym garnku wraz z 3 litrami wody. Przykryj i ustaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Po 2 1/2 godziny dodać marchew, cebulę, ziemniaki i seler. Wróć do wrzenia i gotuj bez przykrycia przez 15 minut. Po 15 minutach dodaj kapustę i gotuj przez dodatkowe 15 do 20 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
10
Usuń liście laurowe i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
11
Umieść wodę w dużym garnku o pojemności od 6 do 8 litrów wraz z solą, cukrem, saletrą, laską cynamonu, gorczycą, ziarnami pieprzu, goździkami, ziele angielskie, jagodami jałowca, liśćmi laurowymi i imbirem. Gotuj na dużym ogniu, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
GoździkiGoździki
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Zdejmij z ognia i dodaj lód. Mieszaj, aż lód się rozpuści. W razie potrzeby włóż solankę do lodówki, aż osiągnie temperaturę 45 stopni F. po ostygnięciu umieść mostek w 2-galonowej górnej torbie z zamkiem błyskawicznym i dodaj solankę. Uszczelnij i połóż płasko w pojemniku, przykryj i wstaw do lodówki na 10 dni. Codziennie sprawdzaj, czy wołowina jest całkowicie zanurzona i mieszaj solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WołowinaWołowina
LódLód
13
Po 10 dniach wyjmij z solanki i dobrze spłucz pod chłodną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WodaWoda
14
Umieść mostek w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso, dodaj cebulę, marchewkę i seler i zalej wodą o 1 cal. Ustaw na dużym ogniu i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 2 1/2 do 3 godzin lub do miękkości widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Wyjmij z garnka i cienko pokrój w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa2liście laurowe, pokruszoneliście laurowe, pokruszone2kgsmostek wołowy, przyciętymostek wołowy, przycięty0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou1mała głowakapusta, posiekana, ok. 2 funtykapusta, posiekana, ok. 2 funty1łyżka czerwony ocet winnymarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana227papryka habaneromarchew pokrojona w kostkę, ok. 4 małemarchew pokrojona w kostkę, ok. 4 małe113papryka habaneroseler pokrojony w kostkę, ok. 2 łodygiseler pokrojony w kostkę, ok. 2 łodygi1łodygaseler grubo posiekanyseler grubo posiekany1laska cynamonu, rozbita na kilka kawałkówlaska cynamonu, rozbita na kilka kawałków1warzywo (np. szpinak)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanugrubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz907papryka habanerorozpryski wermuturozpryski wermutu12całe jagody jałowcacałe jagody jałowca2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1małecebula, ćwiartkacebula, ćwiartka227papryka habanerocebula pokrojona w kostkę, ok. 2 małecebula pokrojona w kostkę, ok. 2 małe1warzywo (np. szpinak)posiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano454papryka habaneroziemniaki obrane i posiekane, ok. 3 średnieziemniaki obrane i posiekane, ok. 3 średnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana czerwona paprykadrobno posiekana czerwona papryka3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2Średnia żółta cebula, posiekanapasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm8ziele angielskie całeziele angielskie całe2Spód: okruszki z herbatników grahamsaletrasaletra
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn