Pecan Pie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj Pecan Pie. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,03 USD za porcję. Ten deser ma 416 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Jeśli masz pod ręką sól, ekstrakt z wanillanu, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Easy pecan pie na Święto Dziękczynienia: bezglutenowe ciasto z orzechami malinowymi, Pączki ze słodkich ziemniaków Pecan Pie z pieczonym Pecan Crunch, oraz Czekoladowe Bourbon Pecan Pie babeczki z masłem Pecan lukier dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce ubij jajka, aż się połączą, ale nie spienią.
Dodaj cukier, sól i syrop kukurydziany. Mieszaj masło i wanilię, aż się połączą.
Rozłóż orzechy pekan na dnie skorupy ciasta.
Umieść w piekarniku 350° i natychmiast zmniejsz ogień do 325°.
Piecz przez 50-60 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Madera, Tawny Port, Pedro Ximenez
Madera, Tawny Port i Pedro Ximénez to moje najlepsze typy na Pecan Pie. Słodki, orzechowy pecan pie zasługuje na pasujące wino-wszystkie te wina deserowe mają odpowiednią słodycz i orzechowe nuty. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ashbrook Estate Verdelho. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Ashbrook Estate Verdelho]()
Ashbrook Estate Verdelho
Żywy, niezabudowany styl Verdelho z odciągami owocowych aromatów na nosie, łączącymi się ze smakami owoców tropikalnych i nutami przypraw na podniebieniu. Wino pozostaje skoncentrowane i kończy się chrupiące i wytrawne, a jednocześnie ma mocną i orzeźwiającą długość, która sprawia, że to wino jest idealnym dodatkiem do pikantnych, pełnych potraw smakowych. Słynie z naturalnej kwasowości, ta odmiana pięknie się starzeje. Piwnica od ponad pięciu lat nagradza złożonymi przyprawami i wiciokrzewem oraz rozwijającymi się orzechowymi i prażonymi postaciami.