Peanut Sesame Rib-Eye Steak
Peanut Sesame Rib-Eye stek może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 745 kalorii, 55g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz steki z żeberek wołowych, ocet ryżowy, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki ziemne można śledzić to danie główne z Single-Girl Melty Chocolate Peanut Butter Cake jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Peanut Sesame Rib-Eye Steak, Stek Sezamowy, oraz Stek Sezamowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść trawę cytrynową, 1/4 szklanki oleju roślinnego, sos rybny, ocet ryżowy, ciemny sos sojowy, cukier i olej sezamowy w misce roboczej robota kuchennego i przetwarzaj, aż mieszanina utworzy pastę. Płaszcz z obu stron steki z pastą marynaty, i przechowywać w lodówce, przykryte, przez 2 do 3 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
W misce, połączyć orzeszki ziemne, sezam, sól morska i pieprz, aż dokładnie wymieszać.
Wyjmij steki z marynaty i wyrzuć resztki marynaty. Poklep steki bardzo suche ręcznikami papierowymi na dobre zwęglenie. Każdy stek natrzeć około 3/4 łyżeczki oleju roślinnego.
Posypać mieszaninę orzeszków ziemnych obficie po obu stronach każdego steku, i naciśnij przyprawy do mięsa.
Grilluj na rozgrzanym grillu, aż steki Pokaż znaki grill, zaczynają się jędrne, i są czerwono-różowe i soczyste w środku, 4 do 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C).
Niech steki odpocząć co najmniej 5 minut przed krojenia.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.