Peanut Butter Chocolate Pancakes (w / bezglutenowe i wegańskie opcje)

Peanut Butter Chocolate Pancakes (w / bezglutenowe i wegańskie opcje) może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 689 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.74 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 907 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz bezmleczne chipsy czekoladowe, kakao w proszku, cukier kokosowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowe masło Cookie masło orzechowe (z wegańskie i bezglutenowe opcje), Naleśniki Z Masłem Orzechowym (Wegańskie + Bezglutenowe), oraz Baked Peanut Butter Banana Donuts with Chocolate Peanut Butter Glaze (Gluten Free + Vegan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól ubić w małej misce, aż dobrze combined.In miska do mieszania, wymieszać jajko lub zamiennik jaj, 2 łyżki masła orzechowego lub słonecznika, cukier, 2 łyżki syropu klonowego, i wanilia, aż gładka. Przy niskiej prędkości mieszaj w napoju z mleka czekoladowego.
Ubić mieszankę mąki do miski do mieszania, aż w większości połączone, kilka małych grudek są w porządku.
Odstawić na 15 do 20 minut podczas podgrzewania patelni lub patelni na średnim ogniu.Podczas podgrzewania, ubić pozostałe 2 łyżki masła orzechowego lub masła słonecznikowego z pozostałymi 3 łyżkami syropu klonowego. Jeśli masło orzechowe lub nasiona nie są solone, dodaj kilka szczypt soli. Cienkie z odrobiną mlecznej alternatywy mleka (wanilia działa ładnie) lub wody, aby osiągnąć pożądaną konsystencję (lubię ją grubą).
Dodaj go bardzo powoli, ponieważ może to dość szybko się rozrzedzić. Odstawić.Po rozgrzaniu smarujemy patelnię odrobiną oleju lub margaryny (ja użyłam oleju kokosowego) i zalewamy ok. 1/4 szklanki ciasta na naleśnik. Zauważ, że lubię te trochę cakey, ale jeśli ciasto jest zbyt grube, aby wlać, cienkie z odrobiną dodatkowej alternatywy mleka bezmlecznego lub wody w razie potrzeby. Gotować naleśniki przez około 3 do 5 minut, lub aż zaczną wyglądać suche na brzegach. Flip i gotować przez 2 do 3 protokół więcej.
Podawać każdy stos zwieńczona mżawką syropu klonowego z masła orzechowego i małą garść chipsów czekoladowych.