Patelnia Polenta i tofu
Polentan i tofu patelnia może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 171 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz suszone pomidory, sos sojowy, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Patelnia z warzywami cytrynowymi i polentą, Kiełbasa na jednej patelni i parmezan Polenta, oraz Patelnia Z Kapustą Pomidorową Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć suszone pomidory do miski i zalać je wrzącą wodą, aby przykryć. Odstawić do miękkości. Gdy są miękkie, spuścić wodę i pokroić każdy pomidor w plastry 1/4 cala.
Wymieszać sos sojowy, wodę, czosnek i ocet balsamiczny razem.
Pokroić tofu na pół wzdłuż, i pokroić każdą połowę w 1/2-calowe prostokąty.
Włóż tofu do torby ziplock, zalać marynatą nad nim, i włączyć delikatnie płaszcz.
Niech marynować podczas przygotowywania bok choy i polenta.
Odciąć koniec każdej głowy bok choy tak, że łodygi są oddzielone i umyć je dobrze, aby usunąć cały brud i grys. Pokrój łodygi i liście w plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala. Odstawić do czasu potrzebnego.
Pokrój polentę na 1/2-calowe plastry i pokrój każdy plaster na 4 kliny.
Podgrzać patelnię nieprzywierającą (lekko spryskaną oliwą z oliwek, jeśli martwisz się o przyklejenie); gdy będzie gorąco, dodaj polentę w jednej warstwie. Gotować, aż lekko rumiane z jednej strony, a następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Zdjąć z patelni i odstawić. Trzymaj patelnię na gorąco. Podnieś tofu z marynaty i umieścić go w gorącej patelni. Gotować, aż tylko zaczyna się brązowy, a następnie odwrócić.
Umieść bok choy na górze tofu i wlać bulion warzywny, oregano, bazylia, i zastrzeżone marynaty na zieleni. Przykryj szczelnie i paruj, aż zielenie zaczną więdnąć. Wymieszać suszone pomidory i polentę i gotować, przykryte, wystarczająco długo, aby łodygi stały się delikatne-chrupiące, około 1-2 minut.
Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz do smaku i podawaj z dodatkowym octem balsamicznym przy stole.