Patelnia Ananas Do Góry Nogami Ciasto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj patelni ananas do góry nogami ciasto spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, soli, ananasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Patelnia Ananas Do Góry Nogami Ciasto, Ananas Upside-Down Patelnia Ciasto, oraz Patelnia Ananas Do Góry Nogami Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na 9-calowej żeliwnej patelni.
Rozłóż brązowy cukier równomiernie na dnie patelni.
Odcedzić ananasa, rezerwując 1/4 szklanki soku; odstawić sok na bok. Ułóż plasterki ananasa w pojedynczej warstwie nad mieszaniną brązowego cukru i umieść wiśnię w środku każdego pierścienia ananasa; odstaw patelnię na bok.
Żółtka ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą gęste i w kolorze cytrynowym; stopniowo dodawać cukier granulowany, dobrze ubijając.
Podgrzać zarezerwowany sok ananasowy w małym rondlu na małym ogniu. Stopniowo dodawać mieszaninę soku do mieszaniny żółtka, ubijając aż do wymieszania.
Połącz mąkę uniwersalną, sól i proszek do pieczenia; dodaj suche składniki do mieszaniny żółtka, ubijając z małą prędkością mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Białka ubić do uzyskania sztywnych szczytów; białka złożyć na ciasto. Łyżka ciasto równomiernie na plastry ananasa.
Piec w temperaturze 325 przez 45 do 50 minut. Fajne ciasto na patelni 30 minut; odwrócić ciasto na talerzu.
Podawać na ciepło lub na zimno z bitą śmietaną lub lodami, w razie potrzeby.
Ekspresowe ciasto ananasowe do góry nogami: postępuj zgodnie ze wskazówkami oryginalnego przepisu na pierwsze 4 składniki. Zastąp 1 (9-uncja) pakiet golden yellow Cake mix dla kolejnych 5 składników. Wymieszaj ciasto zgodnie ze wskazówkami opakowania, zastępując 1/2 szklanki soku ananasowego 1/2 szklanki wody. Łyżka ciasto na przygotowane plastry ananasa zgodnie z zaleceniami.
Piec w temperaturze 350 przez 20 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Jiffy Golden Yellow Cake