Paskudne kawałki: wątróbka Cielęca z cebulą

Paskudne kawałki: wątróbka Cielęca z cebulą
Paskudne kawałki: wątroba cielęca z cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka dodatkowego oleju, dojrzałego octu, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj The Nasty Bits: Duck Liver, Wątróbka cielęca i cebula, oraz Wątróbka cielęca Wenecka i cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić wątrobę w plastry 1/3 cala grubości. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
2
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej, ciężkiej patelni na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj cebulę i smażyć na małym ogniu przez 10 lub tak minut, aż cebula będą miękkie i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać trochę więcej oleju do patelni i podgrzać do wysokiej. Lekko pogłębiać plastry wątroby w mieszaninie mąki i położyć je na patelni. Gotować przez 1 do 2 minut z każdej strony, aż powierzchnia będzie głęboko rumiana, a środek różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
WątrobaWątroba
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Przenieś ugotowane plastry wątroby na 4 rozgrzane talerze, gdy skończysz SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Na średnim lub średnim ogniu, odtłuścić patelnię z dojrzałym octem, skrobanie chrupiące kawałki, które będą przyklejone do patelni. Zmniejsz ocet, aż pozostaną tylko dwie łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Skrop octem wątrobę na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
WątrobaWątroba
8
Na oddzielnej patelni lub woku podgrzać płytką sadzawkę oleju i krótko smażyć liście szałwii, aż będą chrupiące i lekko rumiane, około 10 sekund. Rozrzuć liście szałwii i cebulę wokół płytek wątroby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
WątrobaWątroba
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn